در این مجموعه راه حلی ارائه نمیشود. با هم در مورد آنها فکر میکنیم.
بخش اول:
فرض کنید شما یک مهندس عمران هستید و در یک شرکت خدمات آب و فاضلاب مشغول به کارید. یک روز که در شهر کوچک محل زندگیتان در حال رانندگی هستید متوجه یک تانکر بزرگ ذخیرهی گاز کلر میشوید که در کنار یک منطقهی مسکونی قرار گرفته. زمین و محوطهی اطراف تانکر متعلق به یک شرکت تولیدی محلی است که از گاز کلر برای مقاصد مختلف صنعتی استفاده میکند. این وضعیت آبستن یک فاجعهی بالقوه است. در صورتی که شرایط مناسب برای وقوع یک حادثه فراهم شود (مثلا نشت کردن تانکر و جهت باد به یک طرف معین) جان ساکنان منطقه در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت. هر چه باشد، گاز کلر یک گاز سمی است و در جنگ جهانی اول برای کشتار سربازانی که پشت سنگرها پنهان شده بودند مورد استفاده قرار گرفته است.
آیا شما باید دربارهی این موضوع که بخشی از کار شما نیست و حتی به عنوان یک مهندس عمران ارتباطی به تخصصتان ندارد، کاری انجام دهید؟
بخش دوم:
شما تصمیم میگیرید که روشی بیابید که شرکت را به انتقال محل تانکر وادار کند. ابتدا سعی میکنید با مقامات محلی (شهرداری، پلیس، …) تماس حاصل کنید. اما آنها به شما میگویند که انتقال تانکر در حوزهی وظایف آنها نیست. آنها به شما پیشنهاد میکنند که مستقیما با خود شرکت مذاکره کنید. اما مقامات شرکت هم به شما میگویند که این موضوع ارتباطی به شما ندارد. آنها تاکید میکنند که شما برای شرکت دیگری کار میکنید و حق ندارید به آنها بگویید کجا باید مواد و تجهییزاتشان را نگهداری کنند.
پرسشها:
۱. آیا شما باید موضوع را از این بیشتر پیگیری کنید؟ با توجه به اینکه مقامات محلی و همینطور مدیران شرکت توجهی به خواست شما ندارند اصولا چه کاری از دست شما بر میآید؟
۲. به این استدلال چگونه پاسخ میدهید:
این آقا/خانم یک مهندس عمران است که در شرکت فلان کار میکند. ایمنی یا بررسی ریسک نگهداری محتویات تانکر مربوطه در یک محل خاص فراتر از حوزهی تخصصی و همینطور وظایف شغلی ایشان است. این مساله، مشکل دیگران است و به ایشان مربوط نمیشود. در ثانی ایننوع کارها، حتی اگر نیت مثبتی پشت آنها باشد، دردسرزاست و هزینهی زیادی به شرکت و مشتریان آن تحمیل میکند.
۳. فرض کنید مهندس فرضی تلاش خود را برای انتقال محل تانکر ادامه دهد. حتی فرض کنید که او در نهایت موفق شود شرکت مورد نظر را متقاعد کند که تانکر را منتقل کند (این اتفاق در واقع افتاده است). آیا این کار میتواند نمونهی خوبی از یک کار خوب و رعایت اخلاق مهندسی باشد؟
۴. مشخصات یک مهندس خوب و اخلاقگرا چیست؟ آیا پیگیر و سمج بودن را میتوانیم از خصوصیات او بدانیم؟
منبع: The Persistent Engineer, by William J, Frey
.
Image may be NSFW. Clik here to view. ![]() |
Image may be NSFW. Clik here to view. ![]() |
Image may be NSFW. Clik here to view. ![]() |
Image may be NSFW. Clik here to view. ![]() |
بامدادی | نجواها | یکعکاس | [silent-clicks] |
با توجه به فیلتر بودن بامدادی در ایران، لطفا مطالب آنرا از طریق اشتراک در خوراک آن یا مراجعه به وبلاگ «آینهی بامدادی» پیگیری کنید. استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در وبلاگها و فوتوبلاگهای من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است. |
دستهبندی شده در: اخلاق در مهندسی Image may be NSFW.
Clik here to view.

Clik here to view.
